A fost PROTEST la Petromidia: Angajații au cerut mărirea salariilor

În cursul acestei dimineți, un grup de aproape 150 de angajați s-a adunat în fața rafinăriei Petromidia, pentru a-și manifesta solidaritatea cu colegii răniți în incidentul de vineri. În același timp, au aprins lumânări în memoria colegului înmormântat în cursul zilei de ieri. În același timp, acestia au discutat cu reprezentanții companiei, pentru ca împreună să putem găsi soluții suplimentare pentru creșterea siguranției pe platforma Petromidia. În contextul negocierilor sindicale în curs, legate de majorarea salariilor din contractul colectiv de muncă, aceștia și-au reiterat si dorințele și așteptările financiare. 

„Considerăm că doar printr-o strânsă colaborare între companie și toți cei care activează pe platforma Petromidia (angajați, contractori, subcontractori, furnizori de servicii și produse) putem găsi cele mai bune și mai sigure soluții pentru creșterea siguranței operaționale a unităților de producție și a personalului adiacent. Cu sprijinul acționarilor, compania a alocat, în fiecare an, sume importante pentru modernizarea și revizia / verificarea unităților de producție, alinierea la noile tehnologii (senzori, unități de control de la distanță, sisteme de prevenire și monitorizare), reducerea impactului asupra mediului, dar și în ceea ce privește personalul și pregătirea lui (echipamente, simulări, exerciții, antrenamente etc.).”, au subliniat sindicaliștii rafinăriei.

În condițiile actuale – activitatea de producție oprită și cercetarea în desfășurare, compania „încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru protejarea angajaților și menținerea locurilor de muncă în această perioadă”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *