A fost depus proiectul de lege pentru AMÂNAREA alegerilor parlamentare! Liberalii au LUAT FOC

Președintele PSD și liderul Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat joi că ia în considerare depunerea unui proiect de lege în Parlament pentru amânarea alegerilor generale, programate pentru 6 decembrie. El a afirmat că nu-l interesează absolut deloc părerea președintelui Klaus Iohannis, care a spus că nu vede „oportună amânarea alegerilor parlamentare”.

Proiectul de lege a fost depus vineri, dar nu din partea PSD, ci din partea unui fost deputat USR! La Senat a fost înregistrată vineri, 2 octombrie, o propunere legislativă pentru stabilirea datei alegerilor parlamantare. Data propusă este 14 martie 2021. Iniţiatorul este deputatul independent Adrian Dohotaru, fost membru USR.

Premierul Ludovic Orban a declarat astăzi că „orice încercare de a prelungi mandatul actualului Parlament va genera consecințe negative pentru România”. Avertismentul vine în contextul în care un proiect depus la Senat prevede data de 14 martie pentru alegerile parlamentare.

„Din punctul meu de vedere, mandatul actualului Parlament expiră la data de 20 decembrie și ținând cont de structura actualului Parlament, care este departe de a reflecta opțiunile actuale ale populației, reflectă opțiunile din 2016, care n-au nicio legătură cu opțiunile de astăzi. Actualul Parlament cu cât își încetează mai repede mandatul, cu atât este mai bine pentru România. România are nevoie de un Parlament care să fie oglindă fidelă a nevoilor și aspirațiilor românilor. Orice încercare de a prelungi mandatul actualului Parlament va genera consecințe negative pentru România”, a spus Ludovic Orban.

Judecătorii Curții Constituționale au respins, marți, sesizarea președintelui Klaus Iohannis și au decis că legea care prevede că Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare este constituţională. Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a cerut deja public amânarea alegerilor parlamentare până în martie 2021. Guvernul Orban stabilise data alegerilor parlamentare pentru 6 decembrie, însă actualul context epidemiologic ar putea să împiedice desfăşurarea alegerilor la termen.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Cotroceni, că alegerile parlamentare se vor putea organiza în decembrie „dacă totul merge bine” din punct de vedere epidemiologic și nu crede că acestea trebuie amânate.

„Nu. Nu văd oportună amânarea alegerilor parlamentare. Este încercare jalnică a unor politicieni care vor să mai prindă câteva luni de diurnă. Ultimul termen rezonabil este 6 decembrie și sper foarte mult ca procedurile aflate în curs să ducă la validarea acestei date. Nici un politician serios nu poate sta până la Sfântul Așteaptă. Mandatul parlamentarilor se termină pe 20 decembrie. Nu mai pot hotârî legi organice. Vă dați seama ce catastrofă ca în plină iarnă, în plină pandemie, să fie plin Parlamentul de oameni care nu pot hotărî nimic. Pentru a stăvili pandemia, pentru a veni cu legi bune, este nevoie de un parlament cu puteri depline. Nu un Parlament ca acum, cu o majoritate toxică”, a spus Iohannis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *