A avut o… revelație de la Duhul Sfânt! Arma furată din Mamaia Sat, găsită la 150 m de unitate, chiar de militarul care a… pierdut-o

Arma şi muniţia dispărute acum aproape patru luni de la o unitate militară din Mamaia Sat au fost găsite. Chiar militarul care le pierduse a fost cel care i-a condus pe anchetatori la locul descoperirii. După luni în șir de anchete, militarul le-a spus anchetatorilor că a avut o revelație. Arma și muniția au fost găsite la 150 de metri de unitatea militară, sub o saltea, pe un drum care duce către o altă unitate militară. În ultima perioadă, zona a fost cercetată des de către anchetatori. 

Arma și muniția au dispărut în data de 19 martie, iar militarul care se afla în postul de pază susține că a fost atacat și deposedat de mitralieră după o luptă corp la corp. În timpul audierilor, a recunoscut că nu era atent în momentul atacului și că se uita, pe telefonul mobil, la o slujbă religioasă. Sunt în curs mai multe anchete, atât la Parchetul Militar, cât și la Parchetul Tribunalului Constanța. Arma a ajuns la Institutul de Criminalistică din București, iar militarul este pus la dispoziție. Este cercetat și riscă până la 5 ani de închisoare. 

Potrivit reprezentanților MApN, pistolul mitralieră și muniția furate au fost găsite în data de 5 iulie. Ancheta în acest caz continuă.

Alerta s-a dat în 19 martie, când un militar de la Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică din Mamaia Sat a fost atacat prin surprindere, în timp ce executa serviciul de pază în unitate. O persoană neidentificată, cu cagulă şi înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracţie în perimetrul unităţii militare şi l-a atacat pe militar. Ministerul Apărării a transmis, ulterior, într-un comunicat că militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistenţă în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare şi de un încărcător cu 30 de cartuşe. După ce a intrat în posesia armei şi a muniţiei, agresorul a părăsit perimetrul unităţii (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunţat de urgenţă pe comandantul corpului de gardă şi pe comandantul unităţii.

Conform procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanţa şi organele de poliţie au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicaţii şi Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale a dispus de urgenţă, la nivelul tuturor unităţilor militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază şi verificarea planurilor de pază şi apărare a obiectivelor militare.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *