9 decembrie, Ziua Internațională Anticorupție: personalul SPIT vizitat de DGA

Data de 9 decembrie a fost declarată de Organizaţia Naţiunilor Unite Ziua Internaţională Anticorupţie, devenind astfel un mijloc de conștientizare al acestui fenomen pentru oamenii din întreaga lume.

Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) prin Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Constanța, în colaborare cu Serviciul Public de Impozite și Taxe (S.P.I.T.) Constanța, desfășoară o serie de activități de informare și conștientizare privind prevenirea și combaterea corupției.

Vineri, 9 decembrie, la sediul S.P.I.T. Constanța are loc activitate de informare anticorupție susținută de un reprezentant al S.J.A. Constanța. Activitatea, la care vor participa funcționarii cu funcții de conducere, are drept scop consolidarea cunoștințelor referitoare la prevederile legale în domeniul infracțiunilor de corupție, consecințele acestor fapte, riscurile la care se expun în exercitarea funcției publice și modul de reacție în cazul confruntării cu situații potențiale de corupție.

Cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie, Direcţia Generală Anticorupţie îşi reafirmă intoleranţa față de faptele de corupţie săvârșite de personalul Ministerului Afacerilor Interne şi încurajează un comportament corect, care să corespundă moto-ului „Integritate pentru credibilitate”.

Începând cu data de 6 decembrie 2016, pe monitoarele amplasate în toate sediile S.P.I.T. Constanța vor rula materiale informative referitoare la prevenirea corupției. Constănțenii vor avea astfel posibilitatea actualizării cunoștințelor despre infracțiunile de corupție și identificării instrumentelor aflate la îndemâna tuturor pentru a sesiza aceste fapte.

Ca principal canal de comunicare cu publicul, D.G.A. pune la dispoziţia cetăţenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupţie – linia gratuită TelVerde Anticorupţie 0800.806.806.

Întrucât prevenirea corupției reprezintă o prioritate, S.P.I.T. Constanța va promova linia TelVerde a D.G.A. prin afișarea pe site-ul www.spit-ct.ro, alături de linia   TelVerde S.P.I.T. 0800.410.042, ambele fiind apelabile gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României.

Colaborarea își propune responsabilizarea atât a funcționarilor publici, cât și a cetățenilor, în sensul încurajării acestora să ia atitudine și să sesizeze autoritățile în domeniu, ori de câte ori iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție.

Cetăţenii judeţului Constanţa pot sesiza astfel de fapte și prin e-mail la adresa: constanta.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii județene, situat pe Aleea Zmeurei nr. 3, telefon/fax 0241/647 495.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.