70% dintre români sprijină apartenența la NATO și UE. Ciucă: „Este o garanție că APARȚINEM civilizației Vestului”

România este o țară prooccidentală, iar poporul român, în proporție de 70%, sprijină această instituție a apartenenței noastre la Alianța Nord-Atlantică și la Uniunea Europeană, a declarat luni premierul Nicolae Ciucă. În acest context, el subliniat că România are astăzi garanții de securitate cum nu a avut niciodată. Premierul a declarat că România, în această perioadă, la fel ca celelalte țări, trece printr-o perioadă dificilă, „la care nu ne-am mai fi gândit în secolul XXI”, el făcând referire la reacția exemplară a românilor în fața crizei refugiaților.

Reacția României, a românilor din această perioadă este exemplară, atât la nivelul societății civile, a oamenilor obișnuiți, cât și a instituțiilor. Am putut să vedem drama refugiaților. Emoția produsă de drama acestor refugiați a produs o reacție care ne face mândri pe toți; ea vine din furia împotriva acestei invazii, dar și din dorința de a contribui cu ceva la limitarea acestor efecte dramatice. Avem reacția oamenilor din județele de graniță, fie că vorbim de granița de nord, nord-est, dar și din sud-est. Practic, ei sunt cei mai îngrijorați,  lor nu le vin informații doar de la televizor, dar și din realitatea din jur, iar reacția lor, încă o dată, a fost exemplară. Oamenii care lucrează în sistemul de stat, atât militarii, dar și lucrătorii din alte structuri, la graniță, la vămi, în administrație, în sistemul medical și aș dori să subliniez că societatea civilă, jurnaliștii și oamenii cu credibilitate, majoritatea au făcut ceva în aceste zile și acel ceva este deosebit de important, pentru că au luat atitudine și asta nu pentru că le-a cerut-o cineva, ci pentru că așa au simțit. Lucrul acesta l-am perceput de la nivelul guvernului”, a spus Nicolae Ciucă, conform digi24.ro.

Premierul a subliniat că România are astăzi „garanții de securitate cum nu a avut niciodată”.

Suntem țară membră a Alianței Nord-Atlantice, suntem țară membru a Uniunii Europene, putem să vedem, s-au luat decizii în acest sens, sunt mai multe trupe și dotări ale Alianței Nord-Atlantice pe teritoriul României. Asta putem să o constatăm că nu este doar pe termen scurt, dar și o prezență consolidată, constantă. Trebuie să reamintim că România este o țară prooccidentală, poporul român, în proporție de 70%, sprijină această instituție a apartenenței noastre la Alianța Nord-Atlantică și la Uniunea Europeană. Sunt elemente de garanție că aparținem acestei civilizații a Vestului și că tot ceea ce facem noi, responsabilitatea noastră este să ducem mai departe dorința românilor”, a afirmat Nicolae Ciucă, într-un interviu la Radio România Actualități.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *