Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că specialiștii ar trebui să vină public și să spună dacă se poate ține campania electorală sau nu, acesta fiind marele pericol pentru răspândirea Covid-19. Ciolacu a insistat asupra faptului că România are peste 6000 de cazuri, chiar înainte de raportarea de la ora 13:00, care a confirmat cifra.

Specialiștii trebuie să iasă și să spună dacă este oportun sau nu (organizarea campaniei electorale n.r.). Specialiștii au spus că nu ziua votului este problema, ci campania electorală.  Cum poți să stopezi, cu o campanie electorală, valul ascendent de infectări. Nu avem o problemă cu data alegerilor, ci cu prioritățile românilor. În momentul ăsta prioritară este sănătatea oamenilor, nu alegerile. Când ai 6000 de infectări pe zi, cum oprești acest trend? Întrebați-l pe Orban, că el le știe pe toate”, a spus Marcel Ciolacu.

Alegerile parlamentare vor avea loc, așa cum a stabilit Guvernul, în data de 6 decembrie, chiar dacă nu acesta este interesul de moment al cetățenilor, a declarat și vicepreședintele PSD Gabriel Zetea. El crede că ar fi fost necesar un acord politic între partide, în vederea organizării scrutinului în martie 2021.

Gabriel Zetea spune că alegerile parlamentare vor avea loc la termen.

Da, din ceea ce pare în acest moment, evident, alegerile parlamentare vor avea loc, așa cum a stabilit Guvernul, în data de șase decembrie, chiar dacă din punctul meu de vedere, nu ăsta este interesul de moment al României sau interesul de moment al cetățenilor României”, a spus Zetea.

Vicepreședintele PSD declară că alegerile parlamentare nu mai pot fi amânate:

Având în vedere tergiversările la care această lege a fost supusă și faptul că acum, pe final de mandat, parlamentarii nu mai ascultă neapărat de partidul care i-a propus în Parlament, vedem parlamentari ai PSD care nu s-au prezentat la muncă, la ședințele reunite ale conducerii Biroului Camerelor și în același timp vedem dreapta unită, PNL, USR, PMP, care nu se prezintă deloc sau parlamentari ai acestor partide nu se prezintă deloc la aceste ședințe, evident că nu se va mai putea în aceste condiții amâna procedura procesului de alegeri”.

Social-democratul consideră că ar fi fost necesar un acord politic între partide, în vederea organizării alegerilor parlamentare în luna martie a anului viitor.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *