2024, an cu „recoltă proastă” pentru Ucraina. Șeful spionajului militar: „Nu voi avea prea multe veşti bune anul ăsta. O situaţie puţin anecdotică pentru mine”

„Nu voi avea prea multe veşti bune anul acesta”, transmite șeful spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov. Şeful Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării, Kirilo Budanov, este convins că în următoarele luni Rusia va încerca din nou să atace teritoriul Ucrainei dinspre nord, relatează Ukrainskaia Pravda.

„Vedeţi, aceasta este o situaţie puţin anecdotică pentru mine. Timp de doi ani, când toată lumea striga că va exista un atac dinspre nord, noi am spus tuturor că nu se va întâmpla asta. Nu s-a întâmplat nimic. În momentul în care am spus că va exista un atac din nord, toată lumea a spus imediat: Poate că nu va fi? Se va întâmpla! Se întâmplă deja”, a declarat Budanov într-un interviu acordat site-ului ucrainean NV.

Potrivit jurnaliştilor, Budanov a spus acest lucru „cu emfază şi fermitate“, dar nu a precizat dacă se referea la direcţia Sumî sau Cernihiv. „Dacă încep să răspund la această întrebare, vom provoca panică. Să spunem doar că există probleme, iar acestea tind să se agraveze. Nu există nicio catastrofă, dar este imposibil să nu vedem problemele. I-am spus deja cuiva din presa occidentală că nu voi avea prea multe veşti bune anul acesta, din păcate“, a spus şeful GUR într-o notă enigmatică.

Rusia a încercat în ultima vreme să deschidă un nou front în nord-estul Ucrainei, în regiunea de graniţă Harkov, pe care o bombardează frecvent, dar ofensiva terestră se pare că nu a reuşit. Între timp, în Belarus, vecinul nordic al Ucrainei şi aliat al Rusiei, preşedintele Aleksandr Lukaşenko a declarat sâmbătă că nu mai vede un pericol la graniţa cu Ucraina şi prin urmare a cerut trupelor suplimentare trimise ca întăriri luna trecută să se întoarcă la bazele lor.

Când şi-a început invazia pe scară largă în Ucraina, în februarie 2022, trupele ruse au intrat în ţară şi prin nord, folosindu-se de teritoriul Belarusului, dar ulterior s-au retras, întâmpinând probleme de aprovizionare şi o rezistenţă ucraineană acerbă.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *