2021: 15 zile libere în tot anul, opt dintre ele pică… în weeekend

Potrivit legislației în vigoare în România, în 2021 sunt 7 sărbători legale în timpul săptămânii și 8 în week-end. Alte zile libere care ar putea apărea în cursul anului vor fi anunțate în primele 15 zile ale lui 2021. Dacă 2020 a fost un răsfăţ pentru angajaţi, cu multe libere legale, minivacanţe şi telemuncă în pandemie, anul 2021 vine cu veşti proaste pentru bugetari şi nu numai. Conform calendarului sărbătorilor legale, sunt 15 zile libere în total, însă, veste proastă abia acum vine, opt dintre acestea pică în weeekend, care oricum era liber prin lege.

Cele două zile libere de Paste 2021 ne vor oferi un prim weekend prelungit cu Vinerea Mare (zi libera) si a doua zi de Paste. Planificați-vă vacanța dumneavoastră şi în funcţie de zilele libere, că de pandemie poate ne scapă vaccinul anti-Covid 19.

Zile libere 2021, calendar complet:

1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou

24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române

30 aprilie -Vinerea Mare

2 -3 mai – Paște ortodox 2021

1 mai — Ziua Muncii

1 iunie – Ziua Copilului

20 iunie (duminică) – Rusalii, 21 iunie (luni) — A doua zi de Rusalii

15 august — Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie — Sfântul Andrei

1 decembrie — Ziua Națională a României

25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul

Potrivit Codului Muncii, persoanele care trebuie să lucreze în zilele declarate sărbători legale au dreptul la zile libere în compensaţie, în decurs de o lună, sau la o sumă suplimentară echivalentă cu un spor „ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru”. Suplimentar, salariații care aparțin altor religii decât cele creștine beneficiază de alte două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale.

Există și categorii de angajați a căror muncă nu poate fi întreruptă în zilele declarate nelucrătoare, aceștia urmând a fi compensați prin zile libere în perioada imediat următoare. Mai exact, este vorba despre cei care lucrează în unități sanitare sau de alimentație publică, dar și de cei a căror activitate nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau specificului activității. Dacă salariații lor lucrează în zile de sărbătoare legală, angajatorii sunt obligați să le acorde acestora compensații. Adică, pentru lucrul în zilele libere, salariații au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Dacă nu se poate acorda liber, salariații au dreptul la un spor salarial de cel puțin 100% din salariul de bază.

Important! Angajatorii care nu acordă salariaților timp liber în zilele nelucrătoare sau care nu-i recompensează pentru munca în respectivele zile riscă amenzi între 5.000 și 10.000 de lei.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.