Spread the love

2018 a fost un an plin pentru Poliția Locală Constanța. A fost un an în care au fost întețite controalele pentru respectarea normelor legale privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice precum și pentru menținerea curățeniei și protejării mediului pe raza municipiului Constanța. Zi de zi, Poliția Locală a aplicat sute de amenzi, pentru tot felul de abateri, de la simplul gest de a scuipa cojile de semințe pe stradă, continuând cu opriri/staționări neregulamentare pe arterele intens circulate din oraș, cu circulația cu mijlocul de transport public în comun fără titlu de călătorie valabil, abateri în domeniul disciplinei în construcții, protecției mediului și activității comerciale, acte de comerț ilicit pe plajă, dar și în zona adiacentă piețelor agroalimentare constănțene, desfășurarea de activități comerciale fără a deține autorizație/program de funcționare, încălcarea normelor privind menținerea curățeniei în municipiul Constanța și protejarea mediului înconjurător și până la acte de cerșetorie.

CITEȘTE ȘI:

Schimbarea modului în care Poliția Locală a vegheat la respectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice precum și pentru menținerea curățeniei s-a datorat, în primul rând, preluării conducerii Direcției Generale a Poliției Locale de către comisarul-șef Tudorel Dogaru, care a fost detașat la începutul acestui an de la șefia Poliției Municipiului Constanța la 1 ianuarie 2018. Dogaru a declarat pentru TOMIS NEWS că activitatea Poliției Locale din acest an a fost una complexă, pe toate liniile de muncă date în competență date de Legea nr. 155/2010, o activitate menită să crească transparența vizavi de cetățenii municipiului Constanța, eficiența instituțională și, bineînțeles, să producă efect în ceea înseamnă competențele date de Legea Poliției Locale nr. 155/2010.

„Trecând oarecum peste partea de statistică, vizând numărul de sancțiuni sau numărul de infracțiuni constatate, opinia mea este că lucrurile evoluează în bine“, a punctat Dogaru.

Rămâne la Poliția Locală sau se întoarce la IPJ?

Întrebat dacă activitatea Poliției Locale în acest an s-a ridicat la nivelul așteptărilor, Tudorel Dogaru a spus că, dacă este să facă o apreciere, care este legată de un anumit grad de subiectivism, evoluția este una bună, dar mai sunt destui pași de făcut până la standardele minime pe care le așteaptă el.

De asemenea, întrebat ce va aduce noul an pentru el, Dogaru a punctat faptul că nu poate să spună nimic în acest moment, pentru că nu știe încotro se îndreaptă din punct de vedere profesional.

„Există posibilitatea să rămân la șefia Poliției Locale, dar la fel există și posibilitatea să îmi desfășor activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța“, a subliniat Dogaru, pentru TOMIS NEWS.

Șeful Poliției Locale Constanța a mai punctat faptul că în acest an au fost aplicate peste 60.000 de amenzi contravenționale și peste 100 de infracțiuni constatate.

„Menționez faptul că în ultima vreme ne-am concentrat atenția foarte mult pe zona de piețe, și în special pentru combaterea vânzării de produse accizabile, respectiv țigări, în limitele competenței pe care o are Poliția Locală. Din cele peste 60.000 de contravenții, cele mai multe au fost constatate pentru circulația fără titlu de călătorie valabil cu mijlocul de transport public în comun, mai ales că amenzile nu sunt foarte mari. Mai punctez și faptul că numărul de contestații a scăzut de la 3% la 1,8%, iar procentul proceselor câștigate este undeva la 85% și îmi doresc să fie și mai sus. Tot ca o remarcă, numărul celor sancționați din municipiul Constanța este sub 20.000, ceea ce reprezintă că procentul e sub 5% din populația activă a Constanței. Cu alte cuvinte, numărul cel mai mare de sancțiuni au fost aplicate celor care vizitează municipiul. În acest fel, este demolat mitul că activitățile Poliției Locale nu vizează musai o creștere a numărului de contravenții, scopul nostru este să corectăm comportamente. În plus, banii care se încasează din amenzi intră în conturile primăriilor pe raza cărora își au domiciliul contravenienții, ceea ce înseamnă că peste 55% din banii din amenzi se duc la altele primării decât municipiul Constanța“, a conchis Dogaru, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *