Spread the love

Primăria orașului Năvodari anunță, miercuri, că proiectul „Unitatea de îngrijiri persoane vârstnice și centru de zi oraș Năvodari” a fost aprobat pentru finanțare pentru fonduri europene.

Potrivit primăriei Năvodari, proiectul are în vedere realizarea unei construcții având o amprentă la sol de 108 mp, noul edificiul urmând să aibă 2 etaje cu destinația de unitate de îngrijiri persoane vârstnice și centru de zi – oraș Năvodari. De asemenea, viitoarea clădire este destinată unui număr de cel puțin 150 de seniori / persoane vârstnice / pensionari care se pot regăsi în activitățile centrului zi sau care vor beneficia de ajutorul acordat prin activitățile unității de îngrijiri persoane vârstnice.

„La acest centru vor fi aduși bătrâni fără posibilități materiale și, în funcție de problemele medicale ale fiecăruia, vor fi redirecționați către spitale sau vor fi îngrijiți pe loc sau vor beneficia de alte servicii de care au nevoie. Nu va fi nimeni cazat acolo, ci doar va fi redirecționat în funcție de problemele medicale. În perioada următoare se va semna contractul de finanțare și, în funcție de evoluția lucrurilor, până în toamna acestui an vor demara și lucrările de construcție”, a spus primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, pentru TOMIS NEWS.


Printre funcțiunile propuse în cadrul Unității de îngrijiri persoane vârstnice și centru de zi sunt: controlul tensiunii arteriale, controlul pulsului, controlul greutății, geriatrie, măsurare glicemie, supraveghere medicamentație, educație pentru sănătate, activități ergoterapeutice, distribuire de ajutoare provenite din donații sau alte activități de îngrijire la domiciliu, precum igienă corporală, hrănire și hidratare, transfer și mobilizare, deplasare în interior, comunicare; servicii instrumentale ale vieții de zi cu zi, preparare hrană, activități de menaj, deplasare în exterior ș.a.m.d.; informare, consiliere psihologică, consiliere privind drepturile sociale ș.a.m.d.

Unitatea de îngrijiri persoane vârstnice și centrul de zi vor fi dotate cu două autoturisme necesare pentru deplasarea la domiciliile persoanelor vârstnice, cu echipamente terapeutice, ustensile, aparatură IT și mobilier adecvat.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *