15 ani de la aderarea la NATO! Iohannis, în răfuieli cu PSD! Senatorul Mihu: „NATO reprezintă siguranța noastră!” Deputatul Vișan: „Păcat că Rusia refuză să fie cu drepturi depline în acest for!”

În aceste zile marcăm aniversarea a 15 ani de la aderarea României la NATO, cea mai complexă structură politico-militară de după cel De-al Doilea Război. Marți, la Parlamentul României, a avut loc ședința solemnă pentru marcarea acestui moment, însă președintele Klaus Iohannis a intrat într-un conflict de proporții cu majoritatea parlamentară a PSD și ALDE. Iohannis a fost huiduit în timpul discursului din Parlamentul României, în timp ce vorbea despre statutul României în NATO și atacurile PSD la adresa statului de drept.

„Pentru țara noastră nu a fost deloc ușoară revenirea la democrație după epoca comunismului de aceea merită aplaudat efortul, tuturor forțelor politice și militare care au făcut posibilă aducerea României în Spațiul NATO. (…) Ca președinte am responsabilitatea de a veghea la bună funcționare a autorităților publice. Este atribuția mea să atrag atenția că o guvernare bună reprezintă o garanție de securitate pentru România. Această guvernare eșuată reprezintă un risc pentru țară. Ne confruntăm cu amenințări tot mai complexe care tind să afecteze în moduri tot mai subtile NATO. (…) Guvernarea PSD vulnerabilizează România. PSD eșuează să se ridice la nivelul acestui moment istoric”, a spus Iohannis.

Iohannis a explicat că s-au alocat 2% din PIB pentru apărare la inițiativa lui, moment în care parlamentarii PSD au început să huiduie, iar cei ai opoziției să aplaude.

Despre acest moment, ne-a vorbit și senatorul social-democrat constănțean, Ștefan Mihu.

„Dacă și la un moment solemn te apuci să îl transformi în campanie electorală… mie mi s-a părut de bun simț ce au făcut cei doi lideri ai PSD și ALDE că nu au răspuns și doamna premier care și-a cerut scuze față de cei prezenți, față de veterani, față de militari care fac posibilă punerea în practică a Alianței. Chiar nu era cazul să facă și astăzi ce a făcut! Altceva nu știe, e setat, atât a învățat și atâta face și repetă…”, a spus Mihu, pentru TOMIS NEWS.

Referitor la apartenența la NATO, senatorul a amintit că, la Constanța, avem o bază militară americană care ne garantează securitatea.

Pentru România, în general, este importantă și pentru Constanța în mod special, pentru că noi avem o bază militară americană. NATO reprezintă siguranța noastră că vom fi apărați în caz de atac al altor forțe din exterior”, a mai spus Mihu, pentru TOMIS NEWS.

Un alt parlamentar al puterii, deputatul George Vișan, și-a exprimat regretul că Federația Rusă preferă să păstreze distanța față de NATO.

„Eu cred că NATO este un factor de stabilitate în regiunea Mării Negre și cu atât mai bine era dacă rămânea și Rusia cu drepturi depline în acest for internațional. Dar, fiecare țară își face aprecierile ei pentru securitatea națională. NATO este cea mai mare platformă de securitate, ceea ce conferă în plan internațional mai multă stabilitate pentru România spre deosebire de fosta noastră apartenență (Tratatul de la Varșovia – n.r.)”, a spus deputatul Vișan, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *