Spread the love

Miercuri se înregistrau 103 localități din Republica Moldova care au votat Declarația de Unire cu România. Dacă marți seară s-a atins pragul psihologic de 100, încă trei localități au urmat exemplul, consiliile locale ale acestora având în componența lor și doi consilieri ai Partidului Comuniștilor din Republica Moldova!

Luna martie va avea un calendar unionist foarte încărcat. Sâmbătă, la Iași, va avea loc Conferința Aleșilor Locali unioniști, la care vor participa toți primarii și consilierii care au semnat Declarații de Unire cu Țara. Ulterior, aceștia vor merge în Transilvania, întrucât, așa cum consideră organizatorii de la platforma unionistă Acțiunea 2012, Unirea „trebuie să cuprindă întregul areal: de la Nistru până la Tisa”!

Aceiași organizatori anunță că valul unionist creat va continua și că primăriile trebuie susținute: „fiecare uniune de creație, colectiv, trebuie să emită propria declarație de Unire, România să salute și să sprijine declarațiile venite din Moldova! Fiecare județ să voteze Unirea, la fel și diaspora!”, a anunțat președintele platformei unioniste Acțiunea 2012, George Simion.

MESAJUL PREȘEDINTELUI PLATFORMEI UNIONISTE ACȚIUNEA 2012, GEORGE SIMION:

Constanța se alătură valului unionist. Mișcări politice și culturale

Consiliul Județean Prahova a votat, miercuri, documentul prin care „solicită Parlamentelor Republicii Moldova și României să emită o declarație comună privind Reîntregirea Țării și a neamului românesc după care să elaboreze și să accepte un pachet de legi privind Reunirea Basarabiei cu România.”  Declarația de Unire a primului Consiliu Județean din România care a acționat în acest sens a fost semnată de 30 de consilieri din 30 prezenți.

Constanța se pregătește să se alăture valului unionist și vicepreședintele CJC, Claudiu Palaz, a inițiat deja proiectul de hotărâre care va fi votat în cadrul unei ședințe solemne, pe 27 martie a.c.

CITEȘTE ȘI:

Palaz a depus proiectul de hotărâre privind susținerea Declarației de Unire cu Republica Moldova

Valul unionist se concretizează și pe activitățile culturale. De exemplu, marți, o expoziție de ii și cămăși tradiționale românești a fost vernisată în incinta Muzeului Național de Artă din Chișinău, iar expoziţia „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari” va fi prezentată între 9 şi 18 martie, la Palatul Roznovanu din Iaşi. De asemenea, un film documentar dedicat Marii Uniri de la 1918 va fi prezentat în cele două state românești, inclusiv la Constanța, detaliile privind data și locația urmând a fi anunțate în perioada următoare.

Între timp, la Constanța, a fost lansată o campanie de donații pentru cauza unionistă, cutiile destinate acestui obiectiv fiind deja amplasate la intrarea în sediul Consiliului Județean Constanța și la Pavilionul Expozițional Constanța, în perioada următoare fiind planificată amplasarea cutiilor de donații la Instituția Prefectului, Primăria Municipiului Constanța, Arhiepiscopia Tomisului și în incinta universităților constănțene.

Marșul Centenar, aproape de start. Ocupanții stataliști promit represalii

Marșul Centenar, dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, care va avea loc pe 25 martie în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, este întâmpinat cu nervi de către președintele Republicii, Igor Dodon. Acesta a convocat pentru ieri şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, declarând că dispune de informaţii precum că „unioniştii intenţionează să vină la Chişinău pentru a destabiliza situaţia”.

„CSS este profund îngrijorat de posibilele acţiuni de destabilizare care ar putea să aibă loc în perioada 24 – 27 martie şi transmitem un mesaj organelor competente să se autosesizeze, pentru că din informaţiile prezentate, cei care se acoperă cu mesaje patriotice unioniste vor să vină la Chişinău să facă destabilizări”, a spus Igor Dodon. Mai mult, acesta anunță că pregătește un proiect de modificare a Legislației prin care să fie introdusă răspunderea penală pentru „acțiunile de destabilizare a R.Moldova”.

După ședința CSS Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin.

La data de 25 martie, toată Mișcarea Unionistă va fi la Chișinău pentru a marca 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, printr-un Marș Centenar! Evenimentul se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale, ora 12.00, iar transportul este asigurat în mai multe localități din țară, precum București, Timișoara, Cluj, Iași sau Galați. De asemenea, două autocare sunt puse la dispoziție și la Constanța, iar rezervările se pot face la 0747258874 (Patricia Iercoșan) sau 0766419870 (Codruț Burdujan).

Toate detaliile cu privire la Marșul Centenar, disponibile AICI! De asemenea, detaliile despre toate acțiunile unioniste organizate în acest an și mobilizările pentru acestea, disponibile AICI!

Facebook Comments

One thought on “103 localități au votat Declarația de Unire cu România. „Fiecare colectiv trebuie să sprijine declarațiile primăriilor”. Dodon promite „represalii foarte dure” la Marșul Centenar. La Constanța, campanie de donații!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *