101 ani de la UNIREA Basarabiei cu România! Ultima strigare a candidatului independent George Simion pentru semnături, prin CONCERTUL „Scrisoare pentru România MARE!”

George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare, va colecta ultimele semnături penru înscrierea în cursa pentru alegerile europarlamentare în cadrul concertului ,,Scrisoare pentru România MARE’’. Evenimentul este organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, cu ocazia împlinirii 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Concert Scrisoare pentru România MARE

La evenimentul care va avea loc miercuri, 27 martie, ora 18:00 în parcul Kiseleff, și-au anunțat participarea artiști de pe ambele maluri de Prut: Nimeni Altu’, Cedry2k, Dragonu AKA 47, Ovidiu Lipan Țăndărică, Florin Chilian, Lorena Oltean, Mioara Velicu, Maria Gheorghiu, Nicu Mâță, Nicolae Voiculeț, Igor Cadelnic, Grupul Vouă, Tudor Ungureanu și Ansamblul Ștefan Vodă.

Toate detaliile despre eveniment, disponibile AICI!

Marcăm împlinirea a 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România printr-un dublu eveniment: încheiem campania de strângere de semnături pentru înscrierea candidaturii independente la alegerile europarlamentare și prin concertul ,,Scrisoare pentru România MARE’’. Cei care nu au semnat sau au prieteni care nu au semnat, vă rog veniți la concert, e ultima ocazie!’’, a declarat George Simion, candidat independent.

CITEȘTE ȘI:

Sub sloganul „ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA”, George Simion își propune să lupte în Parlamentul European pentru drepturile românilor din Covasna și Harghita, precum și din diaspora, pentru comunitățile istorice ale României și pentru Unirea cu Basarabia. De asemenea, Simion susține că în Parlamentul de la Bruxelles va fi o voce a românilor de pretutindeni, nu a partidelor politice.

Miercuri, 27 martie, se împlinesc 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România. În 1917, Basarabia și-a proclamat mai întâi autonomia, apoi independența față de Rusia și, în 1918, Unirea cu Regatul României, în cadrul căruia a constituit o provincie timp de 22 de ani până la 28 iunie 1940, când un ultimatum al guvernului sovietic conform pactului Hitler-Stalin a fost adresat României privind cedarea Basarabiei către Uniunea Sovietică.

Ziua Unirii Basarabiei cu România este sărbătorită, în fiecare an, la 27 martie, ea fiind declarată sărbătoare naţională, din 2017.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *