1 Mai „milităresc”: Filtre ale forțelor de ordine pe Autostrada Soarelui și în stațiuni

Peste 1.200 de forțe de ordine sunt astăzi, de 1 Mai, la datorie în tot județul Constanța, în punctele de interes. S-au organizat filtre la intrarea pe Autostrada Soarelui, pe DN39 și în stațiuni. De asemenea, traficul este monitorizat aerian, cu sprijinul Inspectoratului General de Aviație.

Poliția Română a anunțat joi că, de 1 Mai, sejurul la mare nu este permis, nefiind prevăzut în ordonanțele militare ca motiv de deplasare în timpul stării de urgență. 

IPJ Constanța a transmis un mesaj similar, atenționând constănțenii că forțele de ordine vor supraveghea toate zonele unde tradițional se încing grătarele.

„Plajele de pe întreg litoralul Mării Negre vor fi în atenția polițiștilor, întrucât statul pe plajă „la bronzat”, șuetă sau pescuit nu reprezintă un motiv justificat de a ieși din casă în această perioadă. Atragem atenţia că nu vor fi tolerate abaterile de la normele de convieţuire socială sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare. Nu se va arăta toleranţă faţă de cei care nu inţeleg să respecte eforturile colective depuse în vederea reducerii numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19, faţă de persoanele care cu bună ştiinţă nu vor înţelege că de data aceasta vom sărbatori acasă, doar în familie”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Secretarul de stat din MAI, Bogdan Despescu, a declarat, joi seara, că polițiștii vor fi pe Autostrada Soarelui și îi vor întoarce din drum pe românii care se deplasează spre litoral fără un motiv întemeiat.

„Avem forțe alocate și pe Autostrada Soarelui, să vedem dacă se respectă Ordonanțele Militare. Vor fi peste tot, pe toate traseele către zonele de agrement. Cei care nu au un motiv legal să meargă spre mare, vor fi întorși din drum. Să nu își facă cineva o iluzie că va ajunge la mare pentru că dacă va trece, cumva, de un filtru, nu va fi oprit de un altul”, a spus Bogdan Despescu.

Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare în vigoare sunt de la 2.000 la 20.000 de lei.

Aproximativ 36.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră, sprijiniți de lucrători de la alte structuri operative, precum și de polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale, vor fi pregătiți să acționeze zilnic, pe 1 și 2 mai. În toată țara, vor fi organizate puncte fixe de verificare și patrule mobile formate din polițiști și jandarmi. Pentru cazurile grave, vor fi pregătite să acționeze peste 150 de grupe de intervenție formate din 4 până la 10 lucrători MAI. În plus, pentru sprijin, în teren se vor afla și echipaje ale Poliției și Jandarmeriei canine, dar și ale Jandarmeriei călare.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *